En ny rapport viser at norske forbrukere trygt kan ha tillit til nøkkelhullsmerket.
– Det er ikke påvist at oppdrettslaks øker faren for fedme og diabetes 2, sier Livar Frøyland.
Den tradisjonelle sure sushi-risen og fersk wasabi, bidrar til å hemme bakterievekst.
Gravide som spiser fisk reduserer risikoen for å få barn med for lav fødselsvekt.
EFSA har nå ferdigstilt arbeidet med å gjennomgå flere tusen helsepåstander.
Forsøk tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere overvekt og risiko for diabetes.
Fiskeolje kan bidra til å redusere overvekt. Men sukker i kosten kan redusere effekten.
VKM mener anbefalinger bør skille mellom marine og vegetabilske omega-3 fettsyrer.
Shalini Jayashankar tek doktorgraden med ei avhandling om kvikksølv og næring i sjømat.
100 overvektige skal teste om fisk til middag fem ganger i uken gjør dem slankere.
Hele 96 prosent av befolkningen kjenner til Nøkkelhullet, viser en ny undersøkelse.
Kostholdet ser ut til å ha betydning for hvorvidt den gravide blir plaget av alvorlig kvalme.
Det er fastsatt fem nye tillatte ernærings-påstander om omega-3 og umettet fett.
Årsrapport 2010 for EUs «Rapid Alert System for Food and Feed» er nå publisert.
Norsk laks er noe av det sunneste du kan spise, fremholder FHL.
Dagens oppdrettslaks er fortsatt en god kilde til marine omega-3 fettsyrer.
Nye kostråd: Helheten i kostholdet er det viktigste for helsen, mener Helsedirektoratet.
Forskere skal studere samspillet mellom måltid, fordøyelsessystem og immunforsvar.
Omega-3 skreddersydd for hvert enkelt individ, kan bli etterspurt i fremtiden.
Helsekostfirmaet Bioenergiser Scandinavia er felt i NKU for villedende markedsføring.
Side 2 av 5