Konsum av brosme og lange fra deler av Hardanger eller skjell fra Sørfjoren frarådes.
Sørfjorden: Kvikksølvnivåer fem ganger høyere enn grenseverdien er målt i brosme.
Nofima har testet både høykvalitetsoljer og harske oljer.
Helen Engelstad Kvalem tar doktorgraden med en avhandling om dioksiner i blodet.
I et forsøk i Kina, ble en kjent risikofaktor redusert hos kvinner som spiste fet fisk.
Fisk og folkehelse taper i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011, mener NSL.
Mange av næringsstoffene i sjømat, finnes det lite av i andre matvarer.
Eventuell helsefare ved inntak av harske marine oljer, er nå til vurdering for Mattilsynet.
Bare halvparten av de marine oljene i en test, kunne analyseres med godkjente verktøy.
Mattilsynet sender nye ernæringspåstander om omega-3 og umettet fett på høring.
Det har kommet inn rundt 100 kommentarer til utkastet til nye kostholdsråd.
Se ny rapport om blodtrykkssenkende og antioksidative peptider i marint råstoff.
Sjømat har en naturlig plass i et balansert og variert kosthold. Likevel, vi spiser for lite fisk.
Nordiske forbrukere vil ha mer nøkkelhullsmat, viser ny rapport.
Et nytt senter for omega-3 forskning kan se dagens lys.
Det ble full retrett fra helsekostkjeden, etter den famøse markedkampanjen.
Forskere har testet barns fargepreferanser for fiskepudding.
Fiskesprell og Urtehagen barnehage i Oslo har gitt ut et oppskriftshefte på fem språk.
Ledere i forskningsplattformen SEAFOODplus, forsvarer oppdrettsnæringens rolle som leverandør av ideell sunn mat.
Ny doktorgrad: Hildegunn Aarsetøy disputerer for ph.d.-graden med en avhandling om at det ved lavt inntak av omega-3, er økt risiko for hjertestans.
Side 3 av 5