Banker et slag for tørrfisk på Bukta

TROMSØ: Deltakerne på Buktafestivalen fikk også i år forsyne seg av tørrfisk.

For tredje året på rad har Eksportutvalget for fisk (EFF) gitt festivaldeltakerne på Buktafestivalen i Tromsø muligheten til å banke seg tørrfisk mens de koser seg med rock, melder EFF.

– Det hører med til festivalopplevelsen å gå og banke seg litt tørrfisk, sier Robert Dyrnes festivalsjef for Bukta Open Air Festival.

EFF setter sitt preg på festivalen ved å sette opp en stor fiskehjell med tørrfisk på festivalområdet. Her får festivaldeltakerne mulighet til å banke seg ferdigdelte tørrfiskbiter. I år ble det banket til sammen 350 kg tørrfisk i løpet av de tre dagene festivalen varte.

– Fiskehjellen er svært godt synelig på festivalen. I tillegg er det til en hver tid mye folk rundt bankebordet, hvor festivaldeltakerne hamrer ivrig i vei for å få litt tørrfisk som de kan nyte under konsertene, sier Ragnhild Eriksen Heen, markedsrådgiver hos Eksportutvalget for fisk.

EFF har hatt et godt samarbeid med Bukta Open Air Festival som har valgt sjømat som et bærende profilelement. Et sted mellom 18.000 og 20.000 publikummere fikk med seg Buktafestivalen i år.

– Tørrfiskhjellen har blitt en profilbærer som er med på å understreke vår lokale tilhørighet og forankring. Det har blitt et monument vi er stolte av og publikum setter stor pris på, sier Catrine Thune som er markedsansvarlig for Buktafestivalen.

Tørrfisk handler om røtter og tradisjoner og ved å tilby det til publikum på en nordnorsk rockefestival blir man påminnet om tørrfiskens opphav og anvendelighet.

– Tørrfisk er en tradisjonsfisk og passer bra til musikk. Tørrfisk er både sunt og godt og lettvint snacks, sier Tove Sleipnes, bransjesjef for konvensjonell hos Eksportutvalget for fisk.

EFF har også i år vært tilgjengelig i sjømatserveringen backstage, for artistene som ønsker å smake og spise norsk sjømat.