BEWi kjøper Norplasta

Arkiv: Ny EPS-kasse for laksetransport, fra BEWI AS og Vartal Plast AS. Illustrasjonsfoto: BEWI AS

Frøya-baserte BEWi kjøper Norplasta AS fra Bakken Eiendom og flere lokale investorer.

BEWi, med hovedkontor på Frøya, er en av Norges ledende leverandører av EPS-produkter. Nå utvider BEWi sin virksomhet med et oppkjøp av Norplasta AS som har sin hovedvirksomhet innen sprøytestøpte plastprodukter, skriver BEWi i en pressemelding.

Norplasta AS har vært en betydelig aktør i det norske og svenske plastmarkedet siden 1947, og vil omsette for over 90 millioner kroner i 2010. Virksomheten, som har base på Stjørdal i Nord-Trøndelag, leverer kvalitetsprodukter i sprøytestøpt plast til mange markeder både i Norge og Sverige. Norplasta er leverandør til blant andre Nortura, Tine, Rema 1000, Mesterbakeren, Bring Norge og Bring City Mail Sverige, SAS, KLM, Norwegian, Forsvaret, Coop, Glen Dimplex og Fiskars

- Vi ser dette som et naturlig veivalg for konsernet da vi både ser synergieffekter i emballasjemarkedet og stordriftsfordeler i bedriften sier Svenn Bekken i BEWi på Frøya.

- Foruten kjernevirksomheten, og de muligheter som ligger der, er vi svært fornøyde med å ha skaffet oss en eiendom som gir oss muligheten til å ekspandere. Vi vil investere i trygge arbeidsplasser på Stjørdal. BEWi har en kultur for å være i forkant av utviklingen, og samtidig være en skaper av lokal tilhørighet. Vi vil i høyeste grad vise tilstedeværelse og engasjement på Stjørdal, sier Bekken.

- En god avtale for BEWi

- Dette er en avtale vi er svært godt fornøyd med, og som kommer på et gunstig tidspunkt i BEWis utvikling. Vi ser nok for oss en ytterligere utvidelse i nær fremtid, men kan ikke på dette tidspunkt kommentere om dette vil skje gjennom oppkjøp, sier Bekken.

Oppkjøpet av Norplasta følger tidligere oppkjøp av BEWI Genevads i Sverige og BEWi Polar i Troms. I dag har BEWi moderne produksjonsanlegg av EPS i Nord-Norge, Midt-Norge og Sør-Sverige, og har gjennom oppkjøpet av Norplasta sikret seg et betydelig næringsområde på Stjørdal og er forberedt på videre vekst.

- Ledende innen produktutvikling

- Det er ikke vår intensjon å bli størst, men vi har store ambisjoner når det gjelder omstillingsdyktighet og produktutvikling. Oppkjøpet av Norplasta styrker både vår tilstedeværelse i det skandinaviske markedet og vår evne til å være i forkant av utviklingen, sier Bekken.

BEWi er en teknologibedrift som i 30 år har spesialisert seg på plastemballasje til industrien i Norge. Med flere fabrikker, fullautomatisert produksjon og et raskt voksende marked er BEWi en av de største aktørene i Norge innenfor Plast. I 2005 ble BEWi utnevnt til en av Innovasjon Norges satsingsbedrifter.

- Eksplosiv vekst

BEWi sitt hovedprodukt er kasser for transport av næringsmidler, og da spesielt fersk fisk. Konsernet har i disse dager lansert den nye EPS Box som har blitt svært godt mottatt i markedet. EPS Box er en videreutvikling av den tradisjonelle ”isoporkassen” og som med redusert materialmengde og nytt design gjør at man kan spare samfunnet for CO2-utslipp i størrelsesorden ca. 160.000 tonn årlig. EPS Box kommer til å bli en ny bransjestandard, mener BEWi, og kassen er utviklet i Trøndelag i samarbeid med Vartdal Plast.

EPS BOX er et nytt emballasjesystem der EPS-lokket blir erstattet med en spesiell folie, noe som Bewi mener gir store gevinster for både miljø og økonomi.

Les også: Ny kasse for laksetransport 23.06.2010

Bedriften har også hatt stor suksess med BEWi Byggesystem som er et isolerende forskalingssystem for bygging av grunnmurer og fundamenter, og som i større og større grad blir aktuelt for byggebransjen ettersom kravene til isolasjonsevne øker.

- Vi er også en aktør innen byggevareprodukter og teknisk emballasje og gleder oss til å ta fatt på nye markeder og utfordringer sier Svenn Bekken. Målsetningene som bransjen stiller om passivhus er som skapt for oss. Vi har bygd lavenergiboliger i mange år allerede, lenge før bransjen, media og forbrukerne har satt fokus på det, sier Bekken.