Aketun Fisk herjet av brann

FYRESDAL: Foredlingsbedriften Aketun Fisk fikk tirsdag 4. desember omfattende skader som følge av brann.

– Det er full stopp nå. Vi kommer ikke i gang igjen før om noen måneder. Røkeriet brant opp, og resten av anlegget er fullt av sot og vannskader, sier daglig leder ved Aketun Fisk, Jonny Aketun til TA.no.

Aketun Fisk i Telemark er en liten familiebedrift som foredler innlandsfisk. Brannen skal ha startet i røkeriet i første etasje og spredd seg videre til andre etasje på anlegget. Det er foreløpig uklart hvor store tap brannen har påført bedriften og forsikringsselskapet.

– Det som bekymrer meg mest er at kundene ikke får sett noe til oss i tiden fremover. Nå står julen for døren og det er vanligvis en meget god tid for oss, sier Aketun til avisen.

Aketun konstaterer at bedriften i år vil gå glipp av både julemarkeder og et ellers godt julesalg. Han ønsker nå å samle kreftene for å bygge virksomheten opp igjen.

Aketun Fisk foredler selvfanget fisk som sik, ørret og røye, samt også noe innkjøpt gjedde, ørret og ål. Bedriften foredler om lag 12 - 14 tonn innlandsfisk årlig. Det meste av varene går til hoteller, restauranter og spesialbutikker, mens det sommer og høst også er full aktivitet i egen fiskebutikk hjemme på gården, opplyses det på bedriftens hjemmesider.

Les også: – Innlandsoppdrett en vekstnæring 02.10.2011

Les også: Først med miljømerket innlandsfisk? 06.07.2009