Endrer interregionalt biomassetak

Fiskeri- og kystdepartementet endrer laksetildelingsforskriften for å bedre ordningen med interregionalt biomassetak.

Regelverket åpner i dag for at virksomheter som har akvakulturtillatelser for laks, ørret og regnbueørret i to naboregioner, og som i et kystdistrikt i Norge videreforedler en høy andel av den fisken innehaveren selv har oppdrettet, kan søke om å legge sammen biomassetaket i de to regionene til et interregionalt biomassetak. Etter dagens system kan det kun knyttes fire lokaliteter til en akvakulturtillatelse, eventuelt seks lokaliteter ved samlokalisering.

Dersom to eller flere tillatelser er klarert for samme lokalitet, og innehaver av akvakulturtillatelsene eller innehavere innen samme konsern er innvilget interregionalt biomassetetak, kan samtlige av disse nå være klarert for maksimalt de åtte samme lokalitetene. En slik justering vil bidra til å gi ordningen med inter-regionalt biomassetak den tilsiktede effekt, skriver Fiskeri- og kystdepartementet i en pressemelding.

Forskriftsendringen er fastsatt av settestatsråd Trond Giske, og trer i kraft 1. januar 2011. Forslag om endring av forskriften, ble sendt på høring i midten av november i år.

Les også: Fleire lokalitetar ved samlokalisering 15.11.2010
Les også: Tillater interregionale biomassetak 07.01.2010