Formidlingspris til CMS-prosjektet

FHFs formidlingspris 2011 er tildelt prosjektgruppen bak CMS-prosjektet.

Formidlingsprisen fra Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) ble denne uken utdelt under TEKMAR-konferansen i Trondheim. FHFs administrerende direktør Arne E. Karlsen overrakte prisen til forsker Sven Martin Jørgensen som representant for prosjektgruppen bak CMS-prosjektet.

Gjennom aktiv og god formidling av prosjektets resultater gjennom hele året har de gjort det til et viktig bidrag til bekjempelse av CMS og til å redusere tap i oppdrettsnæringen, heter det i begrunnelsen fra FHF.

- Vinneren av årets pris er et ypperlig eksempel på hvorfor FHF mener at aktiv kommunikasjon av prosjektene, og ikke minst resultatene av disse, er svært viktig for å bidra til at det gir konkret nytte for næringen, forteller Arne E. Karlsen.

Tiltak for bekjempelse av CMS hos laks

Prosjektet «Cardiomyopathy Syndrome: a multitask approach to reduce losses and improve knowledge», ved forsker Jørgensen har kommet frem til viktige forskningsresultater, som vil bidra til tiltak for bekjempelse av CMS (hjertesprekk) og redusere tap i havbruksnæringen.

Prosjektgruppen har ved flere anledninger gjennom hele prosjektperioden presentert prosjektresultater på arenaer der aktører fra havbruksnæringen har deltatt, fremholder FHF i en pressemelding.

Om formidlingsprisen
Formidlingsprisen tildeles årlig til en person eller et prosjekt innenfor FoU miljøene, media, næringsaktører eller andre personer som gjennom året har vist særegent engasjement, evne og vilje til på en god måte å bidra til kommunikasjon av næringsrettet FoU.

Les om tidligere vinnere her:
•  Pris til Grøntvedt og Giskeødegård 08.12.2010
•  Forskergruppe fikk FHFs formidlingspris 2009 30.11.2009