Halvannet minutt i Shanghai?

EXPO 2010 i Shanghai: Den norske paviljongen, med sjømatrestauranten helt ute i venstre billedkant. Bildet ble tatt våren 2010, før verdensutstillingen åpnet. Foto: Åshild Nakken / Norwegian Seafood Council

Søndag åpnet verdensutstillingen EXPO 2010. I denne artikkelen kan du se film med en halvannet minutt lang rundtur i den norske paviljongen.

Oppdatering: Videoen er ikke lenger tilgjengelig

Allerede lenge før dørene til den norske paviljongen, ble åpnet hadde hundrevis av nysgjerrige tilskuere samlet seg i køområdet utenfor det 1800 m2 store bygget, opplyser Eksportutvalget for fisk (EFF) i en pressemelding.

Norsk sjømat

Har du planer om selv å besøke den norske paviljongen på EXPO i Shanghai i løpet av det neste halve året – og du dertil har tenkt å spandere noe lenger tid enn ett og et halvt minutt på området, bør du legge turen innom den norske sjømatrestauranten med det velklingende navnet ”Kjærlighet fra norske farvann” på kinesisk, oppfordrer Eksportutvalget for fisk.

Les også: Giske sparket i gang laksekampanje 15.01.2010
Les også: Rødt og laks skal selge Norge under EXPO 2010 12.01.2010

Sjømatrestauranten

Det var Fursetgruppen som vant konkurransen om å drive den norske sjømatrestauranten, som har plass til 80 spisegjester inne og 25 plasser utendørs. Restauranten bespiser også gjestene i servicesenteret i 2. etasje, som er beregnet for seminarer og møter som ikke er åpne for publikum. Restauranten vil ha ca. 35 ansatte, dels nordmenn og dels kinesere, og menyene vil variere etter tid på dagen og gjestens formål med og tid til besøket der. Det kan være fra delikate små smaksbomber i forbifarten til eksklusive retter fra den utsøkte a la carte-menyen.

Les også: Fursetgruppen valgt for EXPO 2010 10.03.2010

Ferske råvarer

Det ligger nitid planlegging av logistikken bak når det skal serveres mat basert på ferske råvarer flybåren fra andre siden av jordkloden. I dette tilfellet har Fursetgruppen inngått avtale med Lerøy som hovedsamarbeidspartner for levering av ferske råvarer fra Norge 2 ganger ukentlig.