Norsk Laks merkes i Tyskland

Siste fredagen i oktober 2011 ble bokstavelig talt en merkedag for Norsk Laks i Tyskland.

Da kom meldingen om at Friedrichs, det ledende lakserøykeriet i Tyskland, begynner å merke sin fineste røykelaks som er laget av norsk laks, med Eksportutvalget for fisk sin Norge-logo på emballasjen.

– Dette er ikke bare en historisk og viktig begivenhet for Norsk Laks, den er også utrolig godt timet med henblikk på det forestående julesalget av røykt laks i Tyskland, sier en meget oppglødd utsending for Eksportutvalget for fisk (EFF) i Tyskland, Kristin Pettersen, i en pressemelding.

– Dette har vi forhandlet om lenge, og utslagsgivende ble antagelig all oppmerksomheten Norsk Laks har fått i forbindelse med EFFs storsatsing for fersk laks i dette viktige markedet nå i høst, sier Pettersen.

– Når en stor og toneangivende aktør som Friedrichs går foran har vi stor tro på at også andre leverandører av Norsk Laks i Tyskland vil se verdien i å merke sin emballasje med Norge-logoen. Dette kan få store ringvirkninger, avslutter Pettersen forventningsfullt.

Les også: Storsatsing for Norsk Laks i Tyskland 02.11.2011

– Har jobbet hardt overfor leverandører

– I EFF har vi lenge jobbet hardt i alle markeder, også i Norge, for å få leverandører av forbrukerpakket Norsk Sjømat til å ta i bruk Norge-logoen på emballasjen, sier markedssjef for laks og ørret i EFF, Bjørn-Erik Stabell.

– Det har i så måte etter hvert begynt å løsne både i Norge, Spania og Frankrike, selv om det ennå er mye å gå på. Men at Friedrichs nå baner vei i Tyskland er et stort skritt i riktig retning, og et viktig signal om at det norske opphavet er et slående salgsargument i seg selv, avslutter han.

Les også: Slik bruker du NORGE-merket 22.06.2011