Nå har det kommet nye regler for merking av matvarer.
En ny rapport viser at norske forbrukere trygt kan ha tillit til nøkkelhullsmerket.
Etter mange års arbeid er EUs nye felles regler for merking av matvarer publisert.
Siste fredagen i oktober 2011 ble bokstavelig talt en merkedag for Norsk Laks i Tyskland.
KSL Matmerk arbeider for status som Protected Geographical Indication (PGI).
EFF har nå utviklet nye retningslinjer for bruk av merket «NORGE – Seafood from Norway».
Hvordan kan vi vite at miljømerkede produkter har de egenskapene de påberoper seg?
Et prosjekt arbeider med sikte på å revidere standarden for merking av fiskekasser.
Forbrukerne er generelt positive til mer informasjon på maten de kjøper.
Naturvernorganisasjonene WWF Norge har nå utgitt sin sjømatguide for 2010-2011.
Utviklingen av produktet under merkenavnet STRØM, har inngått i Marinepack 2010.
Kjøttbransjen har fått endret hva som skal tolkes som «lett bedervelige » matvarer.
Russland innfører nye regler for glassering og merking av frossen fisk.
«Ramsays isfisk» og «Chilensk Blåskjell» er nå tatt inn i forskriften.
Nordiske forbrukere vil ha mer nøkkelhullsmat, viser ny rapport.
Etter 1. juli 2010 blir det obligatorisk å bruke den nye EU-logoen på alle ferdigpakkede økologiske produkter som er produsert i EU.
Fra 1. juli 2010 blir alle økologiske produkter i EU og EØS-området merket med et nytt økologimerke.
Mattilsynet har nå kommet med mer forbrukerorientert veiledning om de nye merkereglene for fisk.
Nå skal all fersk fisk som selges til norske forbrukere merkes med fangst- og slaktedato.
Mattilsynet har utarbeidet et faktaark om merkekrav etter den nye forskriften om merkekrav for fiskeprodukter.
Side 1 av 2