Havforskningsinstituttet (HI)
Den er oftere er avmagret, har redusert overlevelse og flere individ har redusert slaktekvalitet.
Nils Gunnar Kvamstø er utnevnt til direktør for Havforskningsinstituttet for en periode på seks år.
Havforskningsdirektøren er glad for utfallet der 25 oppdrettere led nederlag i søksmålet mot staten.
Forskere ved NORCE, Havforskningsinstituttet og NILU har funnet mikroplast i filet og lever hos oppdrettslaks, villaks og fjellørret.
Forskarar advarar mot at flytting av fisk til bruk i oppdrettsanlegg kan endre dette.
For femti år siden beitet kråkeboller ned tareskog og skapte en marin ørken. Nå mener forskerne at alt startet med overfiske.
Forskarar har for første gong kartlagt innhald av miljøgifter i norsk breiflabb, lyr og raudspette.
Når oppdrettslaksen gyter om sommeren i stedet for høsten, får lakseeggene lavere nivå av flere viktige næringsstoffer.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Havforskningsinstituttet har undersøkt taskekrabber fra både Sør- og Nord-Norge.
Mange er bekymret for effekten taretråling har på tareskogen, men den er begrenset, viser ny forskning.
Det flytter iskantsonen lengre sør.
Havforskningsinstituttet mener at samling av oppdrettsfisken til færre og større anlegg, kan bidra til å redusere forekomsten av lakselus.
Bedre algeovervåking og utvidede beredskapsplaner er tiltak som skal settes i verk etter algeangrepet i vår.
Det påpeikar forskarane i ein ny risikorapport frå Havforskingsinstituttet.
Velferden var betydelig bedre for gruppene som ble satt ut om våren, viser ny rapport.
Tilstanden var god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.
Havforskningsinstituttet har i dag lagt frem resultatene fra det internasjonale krilltoktet utenfor Antarktis.
Det skjer om regjeringa får gjennomslag for sine planar.
Resultatene fra overvåkningsprogrammet, viser at norsk oppdrettsfisk er trygg å spise.
Side 1 av 7