Det er ikke lagt opp til å utlyse rekrutteringskvoter med virkning for 2020.
Sjømat Norge mener at fiskeflåten må ta regningen for økt markedsavgift ved eksport av pelagisk fisk.
Sjømat Norge roser gårsdagens aksjon mot ulovlig omsetning av kongekrabbe.
Markedsavgiften for sild, makrell og annen pelagisk fisk øker fra 0,3 til 0,5 prosent.
Fiskeridirektoratet minner om at det er straffbart å omsette sjømat utenom godkjente salgslag.
Krillfisket i Sørishavet har for femte år på rad fått toppkarakteren «A» av Sustainable Fisheries Partnership.
Med bedre havforvaltning kan det bli mulig å høste og produsere over seks ganger mer mat fra havet i verden enn vi gjør i dag, viser en ny rapport.
Sjømathandel, matsikkerhet og brexit var tema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte Portugals nye havminister Ricardo Serrão Santos.
Ingunn Midttun Godal tiltrådte i dag stillingen som administrerende direktør i Mattilsynet.
På grunn av stor fiskeriaktivitet i området, er Fiskeridirektoratet sterkt imot at det etableres havvindanlegg ved Sørøya i Finnmark.
Verdien av norsk sjømateksport fortsetter å øke. Norge eksporterte 291 000 tonn sjømat for 10,9 milliarder kroner i oktober.
EU vil legge til rette for at medlemsstatene kan drive snøkrabbefangst i norske farvann.
Norge slutter seg i dag til et globalt initiativ mot tapt fiskeutstyr i sjøen og spøkelsesfiske – Global Ghost Gear Initiative.
Norge, Russland, EU, Færøyene og Island er enige om totalkvotene for sild og kolmule i 2020.
Norge bevilger 14 millioner til Blue Justice-initiativet, og går i front for å bekjempe fiskerikriminalitet.
Organisasjonen Fiskebåt er sterkt kritisk til nye vindkraftanlegg tett inntil viktige gyte- og fiskeområder.
Norge vil bidra med over tre milliarder kroner til en rekke tiltak for bærekraftig havforvaltning i perioden 2020-2024.
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte i dag turistfiskenæringen og myndighetene for å diskutere hvordan vi kan stanse fiskesmuglingen.
Miljødirektoratet foreslår et nasjonalt forbud mot flere engangsprodukter i plast, blant annet sugerør, bestikk og tallerkener.
Det finnes mikroplast i alle deler av miljøet og i mat, men den vitenskapelige kvaliteten på kunnskapen er for dårlig mener VKM.
Side 10 av 161