Fisk er sunt året rundt, men hva har sjømatprodusentene lov å påstå?
En ny rapport viser at norske forbrukere trygt kan ha tillit til nøkkelhullsmerket.
Hele 96 prosent av befolkningen kjenner til Nøkkelhullet, viser en ny undersøkelse.
Nordiske forbrukere vil ha mer nøkkelhullsmat, viser ny rapport.
Nøkkelhullsmerket er et enkelt redskap for lærere som vil gi barna kunnskap om sunn mat.
Alle typer fersk eller frossen fisk, skalldyr, skjell og andre bløtdyr får Nøkkelhullet, melder Fiskeri- og kystdepartementet.
Det tidligere omtalte nøkkelhull-merket, som skal gjøre det lettere for forbrukerne å velge sunn mat, kommer nå i butikkene.
Fiskebåtredernes Forbund er positiv til at norske styresmakter no har innført ”Nøkkelhullet”, ei merkeordning for sunnare mat.
Produsentene kan selv velge om de vil merke matvarene sine med Nøkkelhullet. Dersom de gjør det, må det være i overensstemmelse med kriteriene i Nøkkelhullsforskriften.
Det skal bli enklere for forbrukerne å finne sunnere alternativer når de handler mat. Den 17. juni fastsettes forskriften om Nøkkelhullet.