Få næringer har vokst mer enn sjømatnæringen de siste 15 årene.
2,25 milliarder kroner vil i høst bli utbetalt til laksekommunene. Nå kan du se hvor mye din kommune får.
Fylker kan nå søke om penger til viktige veier for sjømatnæringen, melder Samferdselsdepartementet.
Endringene i kvotesystemet mellom 2004 og 2018 har bidratt til økt lønnsomhet i fiskeflåten, men har også utfordret fiskeripolitiske prinsipper og ført til mindre fiskeriaktivitet i flere kystsamfunn.
Stiftelsen Nor-Fishing har som følge av koronakrisen og forbudet mot store arrangementer, besluttet å avlyse fiskerimessen i Trondheim for 2020.
All matvareproduksjon og hele verdikjeden er samfunnskritisk, bekrefter Nærings- og fiskeridepartementet til matvarebransjen.
Over 450 millioner kroner vil nå i høst rulle inn på kontoene til havbrukskommunene. Nå kan du se hvor mye din kommune får.
Måsøval Fiskeoppdrett og Kristiansund kommune går sammen for å etablere et visningssenter og et visningsanlegg for laks i Kristiansund.
Regjeringa foreslår at kommunane skal få meir av inntektene frå sal av laksekonsesjonar.
KRONIKK: Fiskeri- og havbruk har høy verdiskapning per årsverk skriver Are Kvistad.
Nettstedet Laksefakta.no har blant annet informasjon om miljøpåvirkning fra oppdrett.
En felles internasjonal standard for samfunnsansvar er nå lansert.
Norges Miljøvernforbund med Kurt Oddekalv i spissen, er på randa av konkurs.
KRONIKK: Regjeringen tvinger frem en folkevandring fra regionene og til Oslo.
Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) tildeles Den norske friluftslivsprisen for 2010.
Her følgjer eit oversyn over visningsanlegg for publikum.
– Det er det verste jeg har sett. Folk kastet seg over fisken som lå i og ved traileren og bar hele fisk eller kasser med seg, sier et vitne.
Det var det klare resultatet av en meningsmåling på havbrukskonferansen AquaVision i Stavanger tirsdag.
Statssekretær Vidar Ulriksen var sist veke i møte med innehavarar av akvakulturløyve til visningsføremål.
KRONIKK: Oppdrett av laks i sjø er den mest effektive måten vi kan produsere mat av råstoffer som ikke nyttes direkte til humant konsum, skriver Svein Reppe i denne kronikken.
Side 1 av 2