Mattilsynet har laget veileder som skal bidra til at alle kjedeledd følger reglene om sporbarhet.
En rekke fôrprodusenter har gått sammen med andre aktører om å ta ansvar utenfor lakseverdikjeden.
Forbrukere kan nå få informasjon i tekst og bilder om hvor laksen har levd, hva den har spist og mye mer.
Mattilsynet har fastsatt endring som innebærer at kravene til sporbarhet blir mer konkretisert.
To nye ISO-standarder for sporbarhet av fiskeprodukter er vedtatt.
Etter mange års arbeid er EUs nye felles regler for merking av matvarer publisert.
Hvordan kan vi vite at miljømerkede produkter har de egenskapene de påberoper seg?
Et prosjekt arbeider med sikte på å revidere standarden for merking av fiskekasser.
Systemer for sporbarhet kan føre sensitiv informasjon på avveie, frykter Matprodusenter.
En arbeidsgruppen har sett på fremtidig organisering av eSporingeløsningen.
eSporingsprosjektet - utvikling av en løsning for elektronisk sporing av mat - har fått et eget nettsted på regjeringen.no.
Nå skal all fersk fisk som selges til norske forbrukere merkes med fangst- og slaktedato.
Landbruks- og matdepartementet undertegnet fredag 13. november avtale med selskapet ErgoGroup AS, om utvikling av en ektronisk infrastruktur for eSporing.
Sporing som er uttestet i hvitfiskindustrien kan gjennom et nytt videreføringsprosjekt, bidra til å etablere en norsk, elektronisk fangstsertifikatløsning.
I august 2008 varslet fiskeri- og kystminister Helga Pedersen at hun vil innføre nye merkekrav for fiskeprodukter i Norge. Fiskeri- og kystdepartementet har nå fastsatt en ny forskrift om slike merkekrav.