Antallet tilfeller av infeksjoner viste en svak nedgang i 2010 i forhold til året før.
Katrine Sandnes Skaar har i sitt doktorgrads-arbeid studert det anti-Mülleriske hormonet.
Høsten og tiden før jul er høysesong for den særnorske rakfisken.
Mange av næringsstoffene i sjømat, finnes det lite av i andre matvarer.
Eventuell helsefare ved inntak av harske marine oljer, er nå til vurdering for Mattilsynet.
Se ny rapport om blodtrykkssenkende og antioksidative peptider i marint råstoff.
Sjømat har en naturlig plass i et balansert og variert kosthold. Likevel, vi spiser for lite fisk.
Ny doktorgrad: Asbjørn Warvik Rørtveits avhandling omhandler valg av middagsmat.
Nasjonalt råd for ernæring har nå lagt fram forslag til nye kostråd.
Helsedirektoratet mener det er lavere risiko for hjerte- og karsykdom med fisk på menyen, og anbefaler befolkningen å bytte ut en del av kjøttet med fisk.
Mattilsynet har nå fastsatt forskrift om fra hvilke tredjestater det kan importeres muslinger og fiskerivarer fra.
Side 2 av 2