Nervegift i fisk fra Østersjøen Svenske forskere har funnet nervegiften BMAA i fisk og muslinger fra Østersjøen.
Hva hemmer og fremmer Listeria i laks? Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
Hav og Helse - A Sea of Health Informasjonsheftet Hav og Helse, som på en lettfattelig måte oppsummerer sammenhengen mellom sjømat og helse, gis nå ut på engelsk.
Nye prosjekter for bedre laksekvalitet Hvilke tiltak kan settes inn i oppdretts- og slaktefasen for å forbedre kvaliteten på den ferdige laksefileten?
Skal sikre finere og fastere laksefilet I samarbeid med laksenæringen starter Nofima Marin nå et større prosjekt for å sikre bedre kvalitet av laksefilet helt frem til forbruker.
– Påvirker ikke mattryggheten Vulkanutbruddet på Island og spredning av vulkanaske, vil sannsynligvis ikke påvirke mattryggheten med fisk, mener NIFES.
Marine proteiner i USA-markedet RUBIN har fått utarbeidet en ny rapport om muligheter for marine proteiner i det amerikanske helse- og ernæringsmarkedet.
God sjømattrygghet med oppdrettsfisk Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES) konstaterte lave nivåer av fremmedstoffer i oppdrettsfisk i 2009, og en nedgang for sum dioksiner.
Nordiske råvarer skaper et nytt kjøkken Et nordisk kjøkken vokser fram. I media, på restaurantene, i kantinene og på kjøkkenet hjemme skjer utviklingen.