Ny kunnskap om kadmium i krabbe Havforskningsinstituttet har undersøkt taskekrabber fra både Sør- og Nord-Norge.
Utviklet nytt system for vasking av fiskefabrikker Robotisert vasking ble utviklet gjennom to doktorgradsavhandlinger hos Optimar AS.
Matvareforsyning er en samfunnskritisk funksjon All matvareproduksjon og hele verdikjeden er samfunnskritisk, bekrefter NFD overfor matvarebransjen
Ny veileder om sporbarhet for næringsmidler Mattilsynet har laget veileder som skal bidra til at alle kjedeledd følger reglene om sporbarhet.
Kollagen kan hentes ut fra fisk Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Trygg sjømat i Førdefjorden Mattilsynet har kartlagt nivået av miljøgifter i fisk og sjømat i Førdefjorden.
Trygt å ete norske skjel Tilstanden var god for norskproduserte skjel i 2018, viser den årlege overvakinga av bakteriar og miljøgifter.
Garnviks laks får plass i lokalmat-toppen Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
– For dårlig kunnskap om konsekvenser av mikroplast Det finnes mikroplast i alle deler av miljøet og i mat, men den vitenskapelige kvaliteten på kunnskapen er for dårlig mener VKM.