Antall sysselsatte økte med 13.000 personer i 2021, til 105.900 som direkte og indirekte jobber i næringen.
Forskere har nå dokumentert at steril laks har det velferdsmessig minst like bra som fruktbar laks.
Den totale verdiskapingen i sjømatnæringen var på 59 milliarder kroner i 2020.
Skal andelen kvinner i fiskeriene økes, må kultur og holdninger endres, viser en ny rapport om likestilling i fiskeriene.
Stipendiat René Alvestad i Nofima har analysert store datasett fra kommersielt lakseoppdrett.
Fiskeridirektoratet følger opp en rømmingshendelse hos Nofima AS i Grøtsundet nord for Tromsø.
Få næringer har vokst mer enn sjømatnæringen de siste 15 årene.
Den kraftige kronesvekkelsen som kom i mars, ga god drahjelp til norske sjømateksportører.
Studie av fettforbrenning i lakseceller viser hva som skjer i cellene når tilgangen på mat stopper opp.
Eksportverdien for sjømat var på 107 milliarder kroner i 2019, opp 8,2 milliarder fra året før.
Nofima har funnet ut at det først og fremst er musklene som vokser når laksen svømmer i sterk strøm.
Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Nofima skal fremover forske mer på smoltproduksjon og RAS-anlegg.
En ny sertifiseringsordning tar opp konkurransen med MSC om sertifisering av bærekraft.
Nye kilder til omega-3 er delvis på markedet og forskning viser at disse er trygge å bruke i fôr til oppdrettslaks.
Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
En ny rapport viser at disse næringsstoffene har et viktig samspill i laksens tarm og trolig også i gjeller.
Tradisjonelle forhandlinger om minstepris ved førstehåndssalg av hvitfisk, kan nå byttes ut.
Mer og mer av sysselsettingen tilknyttet havbruksnæringen finnes hos leverandører.
Et nytt fôr fra Nofima gir høyere produktivitet i oppdrett av leppefisk.
Side 1 av 5