Ny forskning tyder på at bedrifter kan tjene på å videreutvikle produkter av laks.
Nofima har gjennomført en analyse av norsk fiskeindustri i 2009.
Ny forskning viser at trålfanget torsk kan holdes levende i tanker om bord.
Et enzym fra arktiske reker kan bidra til sikrere DNA-analyser.
Nofima og britiske Institute of Food Research har inngått en intensjonsavtale.
Forskningssjef Øyvind Fylling-Jensen mener Sollie har skapt en uholdbar situasjon.
Polyfosfater er en gruppe stoffer som har hatt en bred anvendelse i mange år.
Nofima har testet både høykvalitetsoljer og harske oljer.
Det er nå utviklet et nytt og forbedret for system som automatisk finner kveis i torsk.
Forskere har kartlagt hva som er gjort av markedsforskning etter år 2000.
Nyetablerte Senter for Biofilmforskning skal bidra til felles innsats mot mikroorganismer.
Matbedriftene må møte tøffere konkurranse med økt innovasjonstakt, mener Nofima.
God kunnskap om forbrukernes preferanser, er viktig ved utvikling av nye produkter.
Salte sauser reduserer smaken av fiskeolje ved inntak av laks, mener forskere.
Bare halvparten av de marine oljene i en test, kunne analyseres med godkjente verktøy.
Aldri tidligere har forskere visst så mye om forbrukeres forhold til mat.
Nærinfrarødt lys kan benyttes til hurtig og objektiv kvalitetsbedømmelse av fersk fisk.
Selvbetjente kjøledisker erstatter betjente fiskedisker i supermarkeder i Storbritannia.
Fiskerinæringen har mye å hente ved å skape nye produkter, mener forsker i Nofima.
Lav innfrysingstemperatur gir blek fisk. Fargen kommer tilbake når fisken tines.
Side 3 av 5