FHF mener at Nofima ikke har dekning for, med grunnlag i et prosjekt gjennomført for FHF, å påstå at butikkfisk ikke holder mål.
Nofima Mat og SINTEF kan gå på millionsmell. Årsaken er at EU krever penger tilbake fordi EU-kommisjonens revisjon ikke godtar tallene som instituttene har levert inn.
Styret i forskningsfondet Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond har avsatt 10 millioner kroner til en ekstraordinær styrking av forskningssamarbeidet med Nofima.
Nofima AS har i dag ansatt Øyvind Fylling-Jensen som ny konsernsjef. Fylling-Jensen har fungert som konsernsjef siden 15. mai 2009.
Nofima har inngått intensjonsavtale innen akvakultur og fiskeri med det brasilianske forskningsinstituttet Embrapa.
Forskere ved Nofima Ingrediens har funnet en ny komponent i fiskefôr som påvirker muskelfasthet i laks.
Nesten halvparten av oppdrettslaks rammes av hjertebetennelse, og ni av ti har ekstra fett på hjertet, viser en ny masteroppgave.
Selv om norske produsenter er ledende leverandører av fiskeoljer, så er det lite med omega-3 som utvinnes fra norsk råstoff.
Nye vaksineforsøk viser at laksen utvikler mindre skader og oppnår høyere vekst med redusert dose vaksine enn ved full dose vaksine. Mengden virkestoff i vaksinen er den samme.
Norsk saltfisk og klippfisknæring kjøper hvert år salt for over 100 millioner norske kroner. Men kostnadene kan reduseres.
Over 50 deltakere samlet seg til fagmøte om forskning og utvikling innen foredling av laks, som ble arrangert på Hell 17. og 18. juni.
Nofima Marked representerer Norge i et nytt toårig EU-prosjekt (BrightAnimal) som skal se på bruk av moderne teknologi i oppdrett av storfe, gris, kylling og laks.
Laks vokser godt med betydelig mindre fiskemel i fôret enn det som er vanlig i dag. Forskere har funnet at marine næringsstoffer som er gull verd for oppdrettsfisken, kan utnyttes bedre.
Side 5 av 5