Mattilsynet gjennomfører i 2021 ein tilsynskampanje i alle lakseslakteria.
Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Marine Harvest oppnådde en operasjonell EBIT på 60 millioner kroner i 4. kvartal 2012.
Årsrapport 2011 for EUs «Rapid Alert System for Food and Feed» er nå publisert.
Veterinærinstituttet er med og utformar reglar for risikovurdering av Listeria i ferdigmat.
Ny doktorgrad: Grete Lorentzen har studert hvordan Listeria takler salt.
Høsten og tiden før jul er høysesong for den særnorske rakfisken.
Nofima forsker på damppasteurisering av fiskeprodukter.
Det foreligger intet entydig svar på om tre er godt egnet til bruk i næringsmiddelindustrien.
Ny doktorgrad: Anette McLeod har i sitt doktorgradsarbeid studert den industrielt viktige melkesyrebakterien, Lactobacillus sakei.
Vil ha mer forskning på fiskehelse, miljø og ressurstilgang, samt på utfordringer ved slakting.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Last ned foredragene fra strategisamling for verdikjede laks her.
Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
I løpet av 2010 skal det gjennomføres en studie i EUs medlemsland og Norge, for å undersøke forekomsten av Listeria i spesifiserte spiseklare produkter hos detaljist.
Analyser av ulike sushi-produkter viser varierende mikrobiologiske kvalitet, men innholdet av fremmedstoffer i prøvene er generelt lavt.
Vanlige bakterier kan hjelpe sykdomsfremkallende bakterier til å trives på overflater, viser nye studier ved Nofima Mat.
Suempol Norge som driv lakserøykeri i Polen, har funne Listeria i 20 prosent av fisk importert frå Norge.
Et gratis dansk dataprogram kan brukes til å forutsi holdbarheten for et fiskeprodukt, eller til å fastslå hvor lang holdbarhetstid et fiskeprodukt bør ha.
Livsmedelsverket i Sverige skal nå i gang med et listeriaprosjekt, hvor de skal sjekke forekomsten av listeriabakterier i ferdigmat som skal oppbevares kjølig.
Side 1 av 2