Mattilsynet gjennomfører i 2021 ein tilsynskampanje i alle lakseslakteria.
Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Marine Harvest oppnådde en operasjonell EBIT på 60 millioner kroner i 4. kvartal 2012.
Nofima forsker på damppasteurisering av fiskeprodukter.
Det foreligger intet entydig svar på om tre er godt egnet til bruk i næringsmiddelindustrien.
Ny doktorgrad: Anette McLeod har i sitt doktorgradsarbeid studert den industrielt viktige melkesyrebakterien, Lactobacillus sakei.
Vil ha mer forskning på fiskehelse, miljø og ressurstilgang, samt på utfordringer ved slakting.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Last ned foredragene fra strategisamling for verdikjede laks her.
Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
I løpet av 2010 skal det gjennomføres en studie i EUs medlemsland og Norge, for å undersøke forekomsten av Listeria i spesifiserte spiseklare produkter hos detaljist.
Analyser av ulike sushi-produkter viser varierende mikrobiologiske kvalitet, men innholdet av fremmedstoffer i prøvene er generelt lavt.
Vanlige bakterier kan hjelpe sykdomsfremkallende bakterier til å trives på overflater, viser nye studier ved Nofima Mat.
Suempol Norge som driv lakserøykeri i Polen, har funne Listeria i 20 prosent av fisk importert frå Norge.
Et gratis dansk dataprogram kan brukes til å forutsi holdbarheten for et fiskeprodukt, eller til å fastslå hvor lang holdbarhetstid et fiskeprodukt bør ha.
Livsmedelsverket i Sverige skal nå i gang med et listeriaprosjekt, hvor de skal sjekke forekomsten av listeriabakterier i ferdigmat som skal oppbevares kjølig.
På Trygg-Mat-dagen i Trondheim nylig, uttrykte Ståle Høyem i den polske røykelaksprodusenten Suempol, skepsis til de nye slaktemetodene.