Eksportutvalget for fisk vil finne uttrykkene som beskriver hvordan sjømat smaker, og inviterer til smaksverksted i Tromsø.
«Den norske smaksopplevelsen» ble nylig tildelt den prestisjefylte italienske Assorel-prisen for god kommunikasjon 2009.
Eksportutvalget for fisk arrangerte norsk sidefestival i St. Petersburg i tiden 15. oktober til 15. november 2009.
Finalen i kokkekonkurransen Singapore Young Chef Games 2009 ble svært spennende og vellykket.
Foredragene kan nå lastes ned fra Fisk.no som filer i PDF-format.
Eksporten av hvitfisk i august, oppnådde en svak økning sammenlignet med tilsvarende måned i fjor, og torsk stod for den største delen av økningen.
– Havbruksnæringens miljørapport viser at havbruksnæringen tar miljøutfordringer på alvor, og at vi kan stole på at norsk sjømat er produsert på en bærekraftig måte.
Nordmenn har importert en global mattrend fra øst, som gir norsk laks nok en hjemmeseier.
Eksportutvalget for fisk skal i høst kjøre promosjonen "The Eight Immortals Crossing The Sea" for Norsk Laks i Kina.
Eksporten av laks økte med 2,4 milliarder kroner eller 29 prosent til 10,7 milliarder kroner 1. halvår 2009 målt mot samme periode i fjor.
Nylig var seks av Tyrkias mest kjente kokker på besøk i Norges "mathovedstad" Stavanger.
I løpet av det siste året har flere enn 1.000 barnehageansatte lært hvordan og hvorfor de skal sette mer sjømat på menyen.
Fra en spennende sjømatmeny kan publikum på Buktafestivalene i Tromsø velge blant annet fiskesuppe, hvalburger og «fesk og potedes».
Eksportutvalget har fått nye nettsider rettet mot det kinesiske og det tyske markedet.
Side 7 av 7