En ny FoU-plan for hvitfiskfilet, fremhever marked og kvalitet, melder FHF.
Surt aluminium kan bli et alternativ til rotenon for å utrydde Gyrodactylus salaris.
Veterinærinstituttet har fått støtte fra EMIDA til to nye forskningsprosjekter.
Havforskningsinstituttet og NINA har signert en treårig avtale om samarbeid.
Lav innfrysingstemperatur gir blek fisk. Fargen kommer tilbake når fisken tines.
Aqua Gen har utviklet en ny gentest for å finne den laksen som har best motstand mot IPN-viruset.
Elisabeth Ytterborg har i sitt doktorgradsarbeid ved UMB, studert endringer hos laks som er utsatt for ulike temperatureksponeringer.
Organisasjonen Storby Marin skal de neste to årene ledes fra Tromsø.
Ny doktorgrad: Heidi Hagen-Larsen disputerte for Ph.d.-graden med en avhandling om identifikasjon av laksens gener.
Ny doktorgrad: Anette McLeod har i sitt doktorgradsarbeid studert den industrielt viktige melkesyrebakterien, Lactobacillus sakei.
Veterinærinstituttet, Universitetet i Oslo og Nofima mat har sammen opprettet Norsk senter for biofilmforskning.
Ny doktorgrad: Liv Søfteland disputerer for ph.d.-graden ved UiB, med en avhandling som inkluderer studier av laks og torsk.
Ny doktorgrad: Asbjørn Warvik Rørtveits avhandling omhandler valg av middagsmat.
Vil ha mer forskning på fiskehelse, miljø og ressurstilgang, samt på utfordringer ved slakting.
Nofima-forskeren Joop Luten er utnevnt til professor i sjømat ved Universitetet i Wageningen.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Ny doktorgrad: Anne-Grethe Gamst Moen disputerer for ph.d.-graden ved UiB, med en avhandling om hormonell regulering av appetitt og energilikevekt hos atlantisk laks.
Havforskningsinstituttet gjennomfører forsøk med triploid torskeyngel i Øygarden.
Ny doktorgrad: Jan Grimsrud Davidsen forsvarte 4. juni 2010 doktorgraden ved UiT.
Tverrfaglig forskning skal bidra til bedre kystsoneplanlegging. Det er god plass langs den 2500 km lange norske kystlinjen, men det er mange interesser å ta hensyn til.
Side 9 av 14