UiT er ny eier av skipet «Jan Mayen», som fredag ble omdøpt til «Helmer Hanssen».
Shalini Jayashankar tek doktorgraden med ei avhandling om kvikksølv og næring i sjømat.
Mari Sandbakken disputerer for ph.d.-graden med en avhandling om lysoppfattelse.
Fisk som er riktig bløgget, kjølt og lagret kan holde seg minst et døgn før den sløyes.
Den bioaktive fettsyren TTA i fiskefôr kan virke svært positivt på fiskehelsen.
Prototyper av innretninger for å kontrollere fangstmengden i flytetrålfiske virker lovende.
En ny rapport fra «Energinettverk Fiskeflåte» avslører store muligheter for energisparing.
Studier på guppy støtter teorien om at fiskeriene påvirker fiskens evolusjon.
Nylig avtroppet leder for Marine Board vurder-er organet som en viktig arena for påvirkning.
Genetiske innslaget av oppdrettslaks i elvene kan avsløres vha. genetiske markører.
Havforskningsinstituttet har lagt frem Havforskningsrapporten 2011.
Fiskeri- og kystdepartementets nye forskningsstrategi ble nylig lansert.
Forskning viser at det er mulig med periodisk oppdrett av laks i undervannsmerder.
Det åpnes for at sekvensdataene skal kunne tas i bruk også av andre forskningsmiljø.
Villfisk drar nytte av oppdrett, konkluderer SINTEF, NINA og Nofima.
Bærekraft og miljø står i fokus i forskningsrådets reviderte Havbruksprogram.
Deformiteter hos laks fra nullårssmolt kan reduseres betraktelig med enkle grep.
Direktoratet for naturforvaltning er skeptisk til oppdrett av genmodifisert laks i Norge.
Mer enn 80 personer deltok på den faglige samlingen i Ålesund. Se foredragene her.
Ny doktorgrad: Mona Dverdal Jensen har studert utviklingen for pancreas disease.
Side 5 av 14