Havforskningsinstituttet (HI)
Det skal forskes på om sjømat har en positiv effekt på fedme, diabetes og mental helse.
Bruken er ikke et mattrygghetsproblem, men kan være et miljøproblem, mener Mattilsynet.
Spredningen av partikler fra flubenzuroner mot lakselus er større enn tidligere antatt.
Oppdrettslaksen er trygg mat, mens lusemidler er påvist i villfisk, viser ny rapport.
Lakselus kan ha innvirket på bestanden av vill laksefisk, konkluderer Havforskningsinstituttet.
Det er behov for mer kunnskap om utslipp fra fiskeoppdrett, fastslår Havforskningsinstituttet
Sonal Patel forsker på hvorfor oppdrettslaks får sykdommen PD og hvordan viruset fungerer.
NIFES: Gravide og ammende spiser så lite fisk at jodinntaket trolig er lavere enn ønskelig.
Havforskningsinstituttet har nå etablert kontor på Svalbard.
Det er lavt innhold av miljøgifter i kjøtt av vågehval, viser undersøkelse utført av NIFES.
Vi kan ikke rangere sild som sunnest, laks som nest sunnest og torsk som minst sunn.
Staten og konkursbuet har kome til ei minneleg løysing etter sal av yngel med Francisella.
En ny rapport foreslår etablering av indikatorer og grenseverdier for lakselus og rømt fisk.
«The EAF-Nansen Project» er en suksesshistorie mener FAO.
Hva skjer når viktige næringsstoffer utfordrer miljøgifter i sjømaten?
Norsk oppdrettsfisk inneheld ingen funn av legemiddel over fastsette grenseverdiar.
Oppdrettslaks som får lite marint omega-3 i kosten kompenserer med å lage sin eigen.
En ny rapport konkluderer at instituttet fyller sine roller på en tilfredsstillende måte.
Magre fiskeslag er ei undervurdert kjelde til omega 3, viser ein ny studie.
FEDJE: Restar av kvikksølv i krabbe har truleg samanheng med forureining frå havbotnen.
Side 2 av 7