VKM er noe bekymret for negative helse-effekter av kosttilskudd med harsk fiskeolje.
Gravide som spiser fisk reduserer risikoen for å få barn med for lav fødselsvekt.
EFSA har nå ferdigstilt arbeidet med å gjennomgå flere tusen helsepåstander.
Forsøk tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere overvekt og risiko for diabetes.
Fiskeolje kan bidra til å redusere overvekt. Men sukker i kosten kan redusere effekten.
VKM mener anbefalinger bør skille mellom marine og vegetabilske omega-3 fettsyrer.
Shalini Jayashankar tek doktorgraden med ei avhandling om kvikksølv og næring i sjømat.
100 overvektige skal teste om fisk til middag fem ganger i uken gjør dem slankere.
Nofima har testet både høykvalitetsoljer og harske oljer.
Fisk og folkehelse taper i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011, mener NSL.
Daglig tilskudd av astaxanthin, pigmentet som gir laksen rosa farge, kan beskytte DNA fra skader og øke immunresponsen hos friske unge kvinner, viser ny studie.
Påstand om at vitamin D kan gi effekter som kan kobles til immunsystemet, er funnet godt nok dokumentert av EFSA.
Omega-3 er sunt. Men i alle former?
Økte nivåer av omega-3 fettsyren DHA (docosaheksaoensyre) kan redusere risikoen for dentale sykdommer, antyder en ny studie fra Japan.
Forskere ved Veterinærinstituttet jobber med utvikling av en vaksine mot skalldyrallergi, som kan bli verdens første vaksine mot matallergi.
– Ved å tilsette vitaminer i usunn mat, fremstår den som mer sunn, og folk blir villedet til et mer usunt kosthold.
EUs organ for risikovurderinger på matområdet, EFSA, har offentliggjort de første av en serie vurderinger av helsepåstander knyttet til matvarer og matingredienser.
Selv om norske produsenter er ledende leverandører av fiskeoljer, så er det lite med omega-3 som utvinnes fra norsk råstoff.
Side 2 av 2