En ny Norsk Standard skal hjelpe produsenter av fiskeoljer til tidlig å oppdage avvik i lukt og smak.
Forsøk på overvektige mus, viser at proteiner fra torsk og melk kan hindre utvikling av fedme.
Resultat frå eit nytt doktorgradsarbeid, syner at endringar i laksedietten, ikkje endrar effekten vaksinar.
Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik åpnet Sjømatdagene på Hell.
Kollagentilskudd er svært etterspurt som helsekost. Nå kan dette proteinet bli god butikk også for fiskeindustri og andre matprodusenter.
Forskere har funnet ut at en miks av planteolje og fiskeolje kan stimulere dyr og mennesker til å danne sunt omega-3-fett selv.
Fiskeri og akvakultur har en viktig rolle for matsikkerhet og ernæring, mener FN.
Magre fiskeslag er ei undervurdert kjelde til omega 3, viser ein ny studie.
Fisk er sunt året rundt, men hva har sjømatprodusentene lov å påstå?
Eksportutvalget for fisk var medarrangør av en stor pressekonferanse om kosthold.
Struktur og lønnsomhet i den marine ingrediensindustrien 2007-2010.
I november var EFF vertskap da syv ernæringseksperter besøkte Norge.
Det ikke er motsetninger i konklusjonen i to risikovurderinger, presiserer VKM.
En ny rapport viser at norske forbrukere trygt kan ha tillit til nøkkelhullsmerket.
- Det er ikke påvist at oppdrettslaks øker faren for fedme og diabetes 2, sier Livar Frøyland.
Den tradisjonelle sure sushi-risen og fersk wasabi, bidrar til å hemme bakterievekst.
Gravide som spiser fisk reduserer risikoen for å få barn med for lav fødselsvekt.
Forsøk tyder på at lakseprotein kan bidra til å redusere overvekt og risiko for diabetes.
Fiskeolje kan bidra til å redusere overvekt. Men sukker i kosten kan redusere effekten.
VKM mener anbefalinger bør skille mellom marine og vegetabilske omega-3 fettsyrer.
Side 1 av 3