Marit Bjørgen inngår samarbeid med Eksportutvalget for fisk.
Nasjonalt råd for ernæring har nå lagt fram forslag til nye kostråd.
JAPAN: Sist fredag inviterte EFFs utsending i Japan, Hans Petter Næs, til en usedvanlig godt besøkt pressekonferanse i Osaka.
Helsedirektoratet mener det er lavere risiko for hjerte- og karsykdom med fisk på menyen, og anbefaler befolkningen å bytte ut en del av kjøttet med fisk.
Påstand om at vitamin D kan gi effekter som kan kobles til immunsystemet, er funnet godt nok dokumentert av EFSA.
- Jo flere omegaer som står utenom 3-tallet, jo mindre seriøst virker det, mener forsker i Nofima.
Omega-3 er sunt. Men i alle former? Professor Livar Frøyland ved NIFES skal finne ut om du bør spise fisk, produkter tilsatt omega-3, ta tran eller kosttilskudd.
Forskere ved Universitetet i California, San Francisco, har kommet frem til at omega-3 muligens forsinker aldring hos mennesker.
- Statsbudsjettet inneholder tilnærmet ingen midler til å markedsføre sunn sjømat.
Side 3 av 3