Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering AS
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) og SINTEF inviterer til strategiseminar i Trondheim 11. mai. 2010.
FHF har med en ny handlingsplan for forskning og utvikling (FoU) innen saltfisk og klippfisk, definert de viktigste FoU-satsingsområdene for perioden 2010-2013.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) sender i disse dager ut sin handlingsplan for 2010.
En ny treårig handlingsplan for forskning og utvikling (FoU) innen fiskeriteknologi, skal bidra til å møte fiskeflåtens utfordringer.
Det har blitt hevdet at fryseteknologien CAS fra Japan, kan fryse ned fisk uten at cellene i produktet skades. Et forskningsforsøk klarte ikke å dokumentere denne påstanden.
Morgendagens sjarker kan komme til å ha tre skrog bygget i karbonfiber, og benytte helt andre fremdriftsløsninger enn i dag.
En sammenligning av ulike halemetoder i autolinefisket, viser at bruk av dragebrønn og automatisk linehaler gir god effektivitet, god kvalitet og gode arbeidsforhold for mannskapet.
Automatisk bløgging om bord vil høyne kvaliteten på hvitfisk fra snurrevadflåten og fjerne tunge arbeidsbelastninger for fiskerne, konkluderer SINTEF i en fersk undersøkelse.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) sin satsing på biprodukter videreføres med full styrke.
Fiskedisker, frysedisker og restauranter kan få konkurranse om å bringe sjømaten ut til forbrukerne, mener forskere.
Forskningsfondet FHF iverksetter en ny tiltaksplan for forskning og utvikling (FoU) i pelagisk sektor, og starter opp de fire første av totalt elleve planlagte prosjekter.
Etter flere års forskning på superkjøling, er teknologien nå i ferd med å industrialiseres. Teknologien er tatt i bruk hos Aker Seafoods i Stamsund.
En forskergruppe ved Nofima Marked ble på Havbrukskonferansen 2009, tildelt Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) sin formidlingspris for 2009.
Et helhetlig miljøregnskap over sentrale volumprodukter fra norsk fiskeri- og havbruksnæring, vil bli fremlagt i et møte 3. desember 2009.
Sensorisk testing av trente dommere viser at fersk torskefilet som er lagret ved null grader, er like god enten den er 5 eller 13 dager gammel.
Sporing som er uttestet i hvitfiskindustrien kan gjennom et nytt videreføringsprosjekt, bidra til å etablere en norsk, elektronisk fangstsertifikatløsning.
– Fra rundlaks til filetproduksjon. Hvilke utfordringer står norsk laksenæring overfor når produksjon av filet overtar for eksport av rundlaks?
Fiskeri og havbruksnæringens fond (FHF) i tett samarbeid med pelagisk konsumindustri styrker i disse dager grunnlaget for fremtidsrettet industridrevet forskning og utvikling.
Fiskeri- og kystdepartementet har utnevnt nytt styre for Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) for perioden 1. juli 2009 – 1. januar 2011.
Side 3 av 3