Stipendiat René Alvestad i Nofima har analysert store datasett fra kommersielt lakseoppdrett.
Hav Line Gruppen får ti års dispensasjon fra fiskekvalitetsforskriftens bestemmelse om produksjonsfisk.
Kvalitetstilsynet for hvitfisk forlenges. Målet er å sørge for at kvaliteten på fisken holder et høyt nivå.
En ny Norsk Standard skal hjelpe produsenter av fiskeoljer til tidlig å oppdage avvik i lukt og smak.
Hav Lines dispensasjon til å sortere produksjonsfisk i Danmark, forlenges midlertidig.
Nærings- og fiskeridepartementet har avslått Hav Lines søknad om å forlenge dispensasjonen fra fiskekvalitetsforskriften.
– Dispensasjonene som er gitt er midlertidige og gitt under svært strenge vilkår.
Økt kvalitet på sjømaten er prioritert i regjeringens strategi for helårlige arbeidsplasser i fiskeindustrien.
Et lakseprodukt fra Garnviks Røkeri AS på Frøya, ble i dag tildelt Spesialitet-merket fra Matmerk.
Riktig lagring av råvarer og god hygiene, er viktig for å unngå at sushi inneholder listeriabakterien i mengder som kan føre til sykdom.
Hav Line får dispensasjon fra kravet om å sortere produksjonsfisk innenlands frem til 1. juli 2020.
Nærings- og fiskeridepartementet presiserer kravet i kvalitetsforskriften om innenlands sortering av oppdrettsfisk.
Kvaliteten til sei som beiter nær oppdrettsanlegg er nå dokumentert.
Nærings- og fiskeridepartementet har vedtatt å unnta blåkveite under 1 kg fra bløggekravet.
Fangsteffektivitet prioriteres foran kvalitet i kystflåten, det indikerer en ny undersøkelse.
Laks som stresses før slakting får økt bakterievekst og kortere holdbarhet.
Nye regler gir næringsaktører mulighet til å slippe å fryse oppdrettsfisk som spises rå.
Ny rapport: Pelagisk konsumindustri kan trekke nyttig lærdom fra salg av annen mat.
Oppdrettstorsk har langt færre parasittarter enn villtorsk, viser ny studie.
Chris André Johnsen disputerer med en avhandling om fór og slaktekvalitet.
Side 1 av 5