Sjømatbedriftene

Norske Sjømatbedrifters Landsforening

  • Nye regler for fisk til Russland

    Russland innfører nye regler for glassering og merking av frossen fisk.

  • Føler seg kriminalisert

    Oppdrettere i Nordland er kritiske til deres organisasjoner, som de mener gjør for lite for å slå tilbake mot påstandene om at norsk laks er giftig.

  • Håper på endringer i matpolitikken

    NSL håper de nye kostrådene fra Ernæringsrådet, vil føre til endringer for offentlig finansiert markedsføring av mat.

  • – Stort engasjement på fagsamling

    FHFs fagsamling for innenlandsmarkedet ble arrangert 9. juni. Se foredragene her.

  • Syv finalister til NM i Sjømat

    Uttakene til årets finale i NM i Sjømat er ferdiggjort og finalistene er klare.

  • Endret forskrift om fiskeeksportavgift

    Fiskesalgslagene gis meldeplikt til tollvesenet om direkte leveranser av fisk til utlandet.

  • Håvard Y. Jørgensen, adm.dir i Norske Sjømatbedrifters landsforening. Foto: NSL

    Den store kjøttbløffen

    KRONIKK: Det er ikke subsidiert norsk landbruk som er vår viktigste kjøttkilde, fastslår Håvard Y. Jørgensen i NSL.

  • – Må ta hensyn til næringens innspill

    FHL og NSL har avgitt et felles høringssvar til forslaget om soneforskrift for forebygging og bekjempelse av lakselus i deler av Hordaland.

  • Nytt styre i NSL

    Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) avholdt årsmøte den 19. mai. På saklisten stod blant annet valg av nytt styre.

  • – Bekjemper oppdrettere i stedet for lakselus

    Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) går i et høringssvar i mot Mattilsynets forslag til inndeling av brakkleggingssoner for å bekjempe lakselus.

  • Hva hemmer og fremmer Listeria i laks?

    Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.

  • Feil fiskeriforvaltning?

    KRONIKK: Forvaltning av norske fiskeriressurser. Fortid eller fremtid, reflekterer Fagsjef Hvitfisk i NSL, Jurgen Meinert, i denne kronikken.

  • – Falsk alarm

    I disse dager flagger Veterinærinstituttet sin nye rapporteringsplattform for lakselus med det klingende navnet ”Fiskealarmen”.

  • Næringa alle elsker å hate

    KRONIKK: Oppdrett av laks i sjø er den mest effektive måten vi kan produsere mat av råstoffer som ikke nyttes direkte til humant konsum, skriver Svein Reppe i denne kronikken.

  • Begrensning i sportsfiske

    KRONIKK: Det ligger an til strengere begrensninger for elvefisket i 2010, men hvor mye betyr en sportsfisker i denne sammenheng, spør Håvard Y. Jørgensen i NSL i denne kronikken.

  • Næringens ondskap

    KRONIKK: Vern eller ikke vern - det vanskelige politiske og personlige valget, skriver Håvard Y Jørgensen i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) i denne kronikken.

  • NSL ønsker vekst, men kan vente

    Norske Sjømatbedrifters Landsforening ser at næringen har en utfordring knyttet til omdømme, og støtter derfor langt på vei beslutningen om å utsette avgjørelsen om kapasitetsøkning.

  • Lakselus, oppdrett og villaks

    KRONIKK: Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) deler bekymringen for den Norske villaksen med andre interesseorganisasjoner.

  • Ulike konsekvenser av tvungen utslakting

    Pålegg om utslakting får ulike konsekvenser for landbruk og havbruk. I landbruket får eieren erstatning for tap, samtidig som aktører innen havbruk må bære tapet selv.

  • Utsetter forbudet mot CO2-bedøving

    Fiskeri- og kystdepartementet vil utsette forbudet mot bruk av CO2 til bedøving av oppdrettsfisk ved slakting.