Påstand om at vitamin D kan gi effekter som kan kobles til immunsystemet, er funnet godt nok dokumentert av EFSA.
- Jo flere omegaer som står utenom 3-tallet, jo mindre seriøst virker det, mener forsker i Nofima.
Tusen gjester var fredag kveld samlet til norsk sjømatmiddag i Singapore.
Det ble i februar satt ny eksportrekord for norsk sjømat.
Forskere har grunn til å tro at mer sjømat i kostholdet, kan knyttes til en lavere forekomst av fødselsdepresjoner. Nå håper forskere å finne ut om det faktisk er slik.
Nøkkelhullsmerket er et enkelt redskap for lærere som vil gi barna kunnskap om sunn mat.
På bakgrunn av informasjon sendt fra Island vil EUs hygiene- og kontrollregelverk tre i kraft i Norge 1. mars 2010.
Eksportverdien av norsk sjømat var 3,6 milliarder kroner i januar. Det er en økning på 190 millioner kroner eller 6 prosent sammenlignet med januar i 2009 i følge tall fra Eksportutvalget for fisk.
Fiskedisker, frysedisker og restauranter kan få konkurranse om å bringe sjømaten ut til forbrukerne, mener forskere.
HKH Kronprinsen og HKH Kronprinsessen planlegger et offisielt besøk til Malaysia i perioden 8. - 10. mars 2010, og i den forbindelse skal EFF gjennomføre en promotering av Norsk Sjømat.
Forskere ved Universitetet i California, San Francisco, har kommet frem til at omega-3 muligens forsinker aldring hos mennesker.
– Det er gledeleg at norske sjømatprodukt kjem så gunstig ut som dei gjer i berekningane som er gjort om maten sine klimaspor, seier fiskeri og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.
I løpet av 2010 skal det gjennomføres en studie i EUs medlemsland og Norge, for å undersøke forekomsten av Listeria i spesifiserte spiseklare produkter hos detaljist.
Forsker Amund Måge har spesialisert seg på metaller i sjømat.
Snorre Food og eier Frank Næsheim gjør det bra i Singapore.
Analyser av ulike sushi-produkter viser varierende mikrobiologiske kvalitet, men innholdet av fremmedstoffer i prøvene er generelt lavt.
For sjette år på rad ble det satt ny eksportrekord for sjømat. Det ble i 2009 eksportert norsk sjømat for 44,7 milliarder kroner.
Ny doktorgrad: Rasoul Nourizadeh-Lillabadi har synt at sebrafisk kan brukast som modellfisk for å studere kva for effektar økotoksin har på lokal fisk i Noreg.
Kvalfangerene i Norge sliter med å få solgt hvalkjøttet. Årsaken er dårlig markedsføring, mener fangstnæringa.
Eksportutvalget for fisk vil finne uttrykkene som beskriver hvordan sjømat smaker, og inviterer til smaksverksted i Tromsø.
Side 21 av 23