Handelsnæringen ønsker dialog med oppdrettsnæringen om mattrygghet, miljø og bærekraft.
Mattilsynet opphever nå også kostholdsrådene for blåskjell.
Ekportutvalget for fisk går hardt ut mot yrkesaksjonist Kurt Oddkalv og Norges Miljøvernforbund.
Veterinærinstituttet, Universitetet i Oslo og Nofima mat har sammen opprettet Norsk senter for biofilmforskning.
Ny doktorgrad: Liv Søfteland disputerer for ph.d.-graden ved UiB, med en avhandling som inkluderer studier av laks og torsk.
En arbeidsgruppen har sett på fremtidig organisering av eSporingeløsningen.
Fylkesmannen i Nordland ser alvorlig på at det er funnet for mye kadmium i krabber fra Salten.
Det ble full retrett fra helsekostkjeden, etter den famøse markedkampanjen.
Rester av kveis i fiskemat, kan gi allergisk aksjon.
Noen kostholdsråd kan bli revidert etter nye analyser av sjømat.
Kampen mot lakselus fortsetter. Men Mattilsynet er ikke bekymret for mattryggheten.
Forskere vurderer bruk av bakteriofager mot Listeria i mat.
Eksportutvalget for fisk imøtegår påstander fremsatt i TV 2.
HSH og de fire store dagligvarekjedene, mener det er uaktuelt og uansvarlig å gå til noen form for boikott av oppdrettsfisk, slik Norges Miljøvernforbund oppfordrer til.
Last ned foredragene fra strategisamling for verdikjede laks her.
Mattilsynet fant 80 tonn sei av svært dårlig kvalitet hos Nergård Sørøya AS i Kongsfjord.
Foreløpige tall viser at bare åtte oppdrettsanlegg langs norskekysten hittil i år har brukt de to godkjente legemidlene mot lakselus som deler av pressen betegner som «omstridt».
Etter auka bruk av lusemidlar i fiskeoppdrett, har NIFES på oppdrag frå Mattilsynet, undersøkt fleire prøvar for dei kitinhemmande lusemidla diflu- og teflubenzuron.
Svenske forskere har funnet nervegiften BMAA i fisk og muslinger fra Østersjøen.
Dagens situasjon for å unngå Listeria i norsk laks, er nylig kartlagt.
Side 8 av 11